keskiviikko 1. elokuuta 2018

Yksi suuri riski Rehniltä unohtui

Toimittaja Jan Hurri Taloussanomissa 1.8. 2018:
Suomen Pankin uusi pääjohtaja Olli Rehn unohtaa haastattelussaan yhden suuren riskin: "Tyytymättömyys lisää poliittisia riskejä".

Keski- ja pienituloinen kansan enemmistö on vuosien ajan joutunut seuraamaan sivusta rikkaimpien rikastumista ja omien tulojensa laahaamista tai hupenemista.

Uusien miljoona- ja miljardiomaisuuksien asemesta kansalaisten enemmistö on saanut vastaansa asuntojen ja asumisen kallistumisen ja velkaantumisen kaltaisia vitsauksia, joita voi perustellusti pitää ainakin osittain juuri yltiökeveän rahapolitiikan haitallisina sivuvaikutuksina.

Kymmenen viime vuoden mittaan sama kansalaisten suuri enemmistö on erityisesti EU-maissa saanut vastaansa myös talouspolitiikan vyönkiristyksiä rasitteineen. Niitä pääjohtaja Rehnkin oli osaltaan patistamassa aiemmassa EU:n talouskomissaarin pestissään.

Kesken talouskriisin toteen pannut vyönkiristykset olivat siinä mielessä samaa maata rahapolitiikan sivuvaikutusten kanssa, että nekin olivat omiaan voimistamaan osaansa pettyneen kansanosan tyytymättömyyttä ja epäoikeudenmukaisuuden tuntemuksia."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti