perjantai 10. elokuuta 2018

Syvemmälle kyykkyyn



Uuninpankkopoika Saku Timonen jatkaa armotonta mutta hyvin perusteltua kritiikkiään hallituksemme työllistämispolitiikkaa kohtaan:

"Työttömät on vuosia kestäneellä yleisen mielipiteen manipuloinnilla saatu painettua sellaiseen asemaan, että heille voi tehdä ihan mitä tahansa. Heitä voidaan määrätä palkattomiin töihin, heidän tukiaan voidaan leikata, heille voidaan määrätä karensseja mielivaltaisesti ja heistä voidaan valehdella ihan vapaasti mitä tahansa. Media toistaa kritiikittä pahimmatkin jutut, joita joku anonyymisti työnantajaksi esittäytyvä keksii esittää.

Työttömyys- ja työllisyystilastoja käytetään hyväksi kertomalla osatotuuksia, poimien kulloinkin sopivia lukuja ja jopa härskisti valehdellen. Budjettiluonnosta esitellessään valtiovarainministeri Petteri Orpo puhui työttömyyden kovasta ytimestä, johon kuuluu 250 000 työtöntä. Vain viikkoa aiemmin hallitus julisti onnistuneensa työttömyyden alentamisessa niin hyvin, että työttömiä oli Tilastokeskuksen mukaan kaikkiaan enää 192 000."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti