keskiviikko 15. elokuuta 2018

Sosiaaliturva ja mikrotyömarkkinat

Saku Uuuninpankkopoika Timonen kiihdyttää vauhtia hallituksen aktiivimallin arvostelussaan. Tavoitteet ovat kokonaan muualla. Hänen mukaansa kysymyksessä on aktiivisesta sosiaaliturvan leikkurista ja saksalaisen mallin mukaisista mikrotyömarkkinoiden luomisesta. Tämä vastaa puolestaan minun mielestäni myös Euroopan Unionin markkina-alisteista lähestymistapaa työllistämiseen. Lainataan Sakun analyysia:

"Työttömyysturvan aktiivimalli on viimeistään nyt toisen tarkastelujakson päätyttyä osoittautunut täsmälleen sellaiseksi pysyväksi tukileikkuriksi kuin osattiin odottaa. Vain kymmenen prosenttia ensimmäisen tarkastelujakson jälkeen alennetulle tuelle joutuneista täytti aktiivimallin ehdot toisen tarkastelujakson aikana. Kaikista työttömistä 38 prosentin tukea leikattiin, kertoo Kela tiedotteessaan."

"Ei hallitus anna keppiä työttömille sen takia, että se nauttisi siitä, eikä päätarkoitus ole säästää. Tarkoitus ei myöskään ole työllistää oikeisiin palkkatöihin. Kyse on hallituksen tavoitteesta saada työllisyysaste 72 prosenttiin ja yli. Sen takia ollaan valmiita tekemään millaisia silmänkääntötemppuja tahansa.

Tavoitteena on saada ensin aikaan mikrotyömarkkinat Saksan mallin mukaisesti. Niillä markkinoilla palkalla ei ole tarkoituskaan tulla toimeen, vaan yhä suurempi osa toimeentulosta saadaan yhteiskunnan tukena. Lopullisena tavoitteena on vastikkeellinen sosiaaliturva Britannian mallin mukaisesti. Siinä työtä tehdään pelkkää sosiaaliturvaa vastaan."




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti