torstai 11. lokakuuta 2018

Minne Suomi pommittaa?

Julkaisen täsä Hannu Vesan Suomen suunniteltuja hävittäjähankintoja koskevan kirjoituksen ja siinä kerrotun uhkakuvan hävittäjähankinnoista hallituspolitiikkaan pääsyn kulmakivenä:

Hannu Vesa:

VOIMAMINISTERIÖN MIEHET PÄÄTTÄVÄT TULEVASTA HALLITUSPOHJASTA!

Pentti Sainio julkisti Helsingissä uutuuskirjansa "Minne Suomi pommittaa?". Kirja on ajankohtainen kahdestakin syystä:

1) Suomi on tienhaarassa ja joutuu valitsemaan sotilaallisen liittoutumisen (läntisen puolueellisuuden) ja aikaisempaa rauhantahtoista puolueettomuuspolitiikkaa seuranneen sotilallisen liittoutumattomuuspolitiikan väliltä.

2) Kiinteästi tähän liittyen maamme valmistautuu tekemään kaikkien aikojen asekaupat, joihin uppoaa leijonanosa meneillään olevan nousukauden talouskasvun hedelmistä.

Kulissien takana lienee jo aikapäiviä sitten päätetty, että nyt kansa saa kanuunoita voin sijasta: Kaikki esivalmisteluun valikoidut ilmasotajärjestelmät ovat läntistä alkuperää: kaksi amerikkalaista, ranskalainen, yksi alunperin yleiseurooppalainen - ja yksi puolueettoman Ruotsin kehittämä. Ja kaikki tähtitieteellisen kalliita! Ja niistä ainoana kuulemma vielä 2060-luvulla kurantti häivehävittäjä F 35 omaa luokkaansa kallis! Pentti Sainio on edellisessä kirjassaan kuvannut tuolloin hankituksi tullutta amerikkalaista Hornet hävittäjä-pommittaja järjestelmää. Sen kehitetty Super-Hornet versio tuntuu myös olevan edelleen vahvasti kuvioissa. Kuten on myös ainoaksi "5. sukupolven hävittäjäksi ristitty" häivekone F 35.

Kuitenkaan kansalaiskeskustelu uusista hävittäjähankinnoista ei ole edes kunnolla käynnistynyt. Valiitsevaa ilmapiiriä kuvaa kahden porvarillisen puolen raskasarjalaisen, Kokoomuksen Ilkka Kanervan ja Matti Vanhasen ilmoitus keskiviikkoillan YLE-uutisissa siitä, että hallitukseen ei ole asiaa sellaisilla puolueilla, jotka eivät valmiit sitoutumaan hävittäjä-pommittaja järjestelmän hankintaan. Pisteenä i:n päälle runsaasti lähetysaikaa TV-uutisissa saanut puolustusministeriön "strategisten hankkeiden ohjelmajohtaja" Lauri Puranen uhitteli, että mikäli poliitikkojen muodostama hallitus erehtyisi poikkeamaan PM:n virkamiestyöryhmän valitsemasta hankintavaihtoehdosta ja valinta kohdistuisi vaihtoehtoon, jonka "kehittämismahdollisuudet umpeutuvat vuosikymmenessä", edessä olisi uuden (kaiketikin myös tahtitieteellisen kalliin) ilmasotajärjestelmän hankinta!

Kylmän sodan riehuessa valtoimenaan 60-luvulla sekä USA:n presidentti John F. Kennedy että NL:n johtaja Nikita Hrutsev totesivat, että suuret sodan ja rauhan kysymykset ovat liian tärkeitä sotilaiden päätettäväksi. Minä lisäisin tähän, että myös näistä sotahommista liikaa innostuneitten siviilien! Pienessä maassa on osattava ihan oikeasti elää säkki suuta myöten: Meidän ei pidä hankkia taloudelliseen kantokykyymme nähden suhteetonta sotilaallista kapasiteettia. Armeijaamme pidä myöskään varustaa hyökkäysarmeijan näköiseksi. Eikä meillä tietenkään ole mitään erityistä maailmanpoliisin tehtävää. Meidän roolimme löytyy pikemminkin sieltä sosiaalipuolelta!


Hävittäjien ostosuunnitelmat alkavat epäonnisesti:
"Yhdysvalloissa Pentagon on torstaina määrännyt käyttökieltoon kaikki F-35-hävittäjät. Syynä on viime kuussa tapahtunut onnettomuus, jossa harjoituslennolla ollut F-35B-hävittäjä tuhoutui täysin."


Hannu Vesa Facebookissa 12.10. 2012
"Meidän "gülenisteillämme" oli epäonnea matkassa: Jos eilisilta oli heidän tähtihetkensä puolustusministeriön keskeisen virkamiehen ja johtavien porvaripuolueitten kellokkaiden heristellessä YLE:n uutislähetyksessä nyrkkiä hävittäjä/pommittajahankintoihin mahdollisesti varauksellisesti suhtautuville vasemmistopoliitikoille - niin tänään oli edessä konkreettisesti mahalaskun paikka. Puolueettoman Ruotsin kehittämä konetyyppi ehdittiin leimata keskeneräiseksi eilispäivän luomukseksi. Ja amerikkalainen häivehävittäjä F 35 aina 2060-luvulle saakka kelvolliseksi, kehittyväksi konetyypiksi!

Kehittämistä jälkimmäisessä tuntuukin riittävän, sillä tänään ne pantiin liian suuren onnettomuusriskin vuoksi lentokieltoon. Lentokieltoon voisi minusta panna myös puolustusministeriön lentosotamiehet. Sekä porvaripoliitikot Kanerva ja Vanhanen!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti