sunnuntai 24. maaliskuuta 2019

Kiina nostaa profiiliaan...

Puhemies puhuu foorumissa, johon maailman johtajat osallistuvat
ZHANG YUNBI | China Daily | Päivitetty: 2018-04-04 02:00

(Kuva: Näkymä BFA: n kansainvälisestä konferenssikeskuksesta ennen Boao-foorumia Aasian vuosikokoukseen 2018 Boaossa, Etelä-Kiinan Hainanin maakunnassa, 31. maaliskuuta 2018. [Photo / VCG])


Presidentti Xi Jinping ilmoittaa puheenvuoron Aasian vuotuisen konferenssin 2018 Boao-foorumin tulevassa avajaisissa ja paljastaa Kiinan tärkeimmät toimenpiteet sen uudistuksen ja avautumisen edistämiseksi.

Wang vahvisti Xi: n suunnitelman osallistua foorumiin ja puhua tiistaina tiedotustilaisuudessa kokoontumisesta, joka on tarkoitus järjestää 8. – 11. Huhtikuuta Boaossa, Hainanin provinssin rannikkokaupungissa.

Vuonna 2001 perustettu foorumi on tullut korkealuokkaiseksi mahdollisuudeksi vuoropuheluun poliittisten johtajien, yritysjohtajien ja vanhempien ajatuslaitosten välillä Aasian keskeisistä kysymyksistä, ja tämän vuoden vuosikokouksessa odotetaan yli 2 000 osallistujaa.

Ensimmäisessä suuressa diplomaattisessa tapahtumassa, jonka Kiina järjesti tänä vuonna, Xi selvittää, miten maa on saavuttanut ja edistää edelleen sen uudistamista ja avaamista.

Kun sosialismi Kiinan ominaisuuksilla tulee uuteen aikakauteen, kiinalainen osapuoli kertoo vieraiden vierailusta uuden aikakauden perusteellisesta sisällöstä, Kiinan tavoitteista ja tehtävistä sekä mahdollisuuksista, joita se tuo maailmalle, Wang sanoi.

Foorumissa Xi tapaa kansainvälisten järjestöjen ulkomaisten johtajien ja virkamiesten kanssa, järjestää ryhmäkokouksen foorumin johtajien kanssa ja järjestää symposiumin yrittäjien kanssa.

Se tulee olemaan kolmas kerta, kun Xi osallistuu foorumin vuosittaiseen konferenssiin Kiinan presidenttinä, merkkinä siitä, että Kiinan hallitus ja sen johtaja tukevat suuresti foorumia.

Xi puhui vuoden 2013 konferenssissa käydyn puheenvuoronsa aikana keskeisestä käsitteestä - yhteisöllisyyden rakentamisesta, jolla on yhteinen tulevaisuus. Vuonna 2015 järjestetyssä foorumissa Xi kehitti tällaisen yhteisön rakentamista Aasiaan ja maailmaan.

Tänä vuonna Xi selittää edelleen Kiinan kannan olemassa olevien haasteiden ratkaisemiseen ja yhteisön rakentamisen edistämiseen, Wang sanoi.

Itävallan presidentti Alexander Van der Bellen, Filippiinien presidentti Rodrigo Duterte, Mongolian pääministeri Khurelsukh Ukhnaa, Alankomaiden pääministeri Mark Rutte, Pakistanin pääministeri Shahid Khaqan Abbasi ja Singaporen pääministeri Lee Hsien Loong osallistuvat Wangin mukaan.

Myös YK: n pääsihteeri Antonio Guterres ja Kansainvälisen valuuttarahaston toimitusjohtaja Christine Lagarde odotetaan osallistuvan.



24.3. 2019
Xi kehottaa edistämään uudistuksia

Hän korostaa läntisen alueen kehittämistä ja integroitumista  AI: n reaalitalouteen

Presidentti Xi Jinping vahvisti tiistaina Kiinan vankan päättäväisyyden edistää maan merkittävien uudistustoimenpiteiden toteuttamista etenkin, kun se joutuu yhä raskaampiin tehtäviin.

Xi, myös Kiinan keskuskomitean kommunistisen puolueen pääsihteeri ja sotilaskeskuksen puheenjohtaja, esittivät puheenvuoron Pekingissä yleisen uudistuksen syventämistä käsittelevän keskuskomitean seitsemännessä kokouksessa.

Valiokunnan johtaja Xi sanoi, että monet suuret uudistukset ovat tulleet kriittiseen ajanjaksoon ja että ne on toteutettava pian kokouksen jälkeen julkaistun julkilausuman mukaan.

Hänen mukaansa on tärkeää pysyä oikeassa suunnassa, keskittyä merkittävien tulosten saavuttamiseen ja tehdä kaikki ponnistelut ongelmien ratkaisemiseksi.

Julkilausumassa todettiin, että uudistusta olisi edistettävä vakaalla ja asianmukaisella tavalla ja valmisteltava perusteellisesti mahdollisten ongelmien ratkaisemiseksi.

Valiokunta tarkasteli ja hyväksyi kahdeksan uudistusta koskevaa suuntaviivaa eri aloilla, kuten Kiinan läntisen alueen kehittämisen ja keinotekoisen älykkyyden syvällisen integroinnin reaalitalouteen.

Kokouksessa päätettiin, että Beltin ja Roadin rakentamisella tulisi olla johtava ja kannustava rooli läntisen alueen kehittämisessä uudella aikakaudella.

Alueen infrastruktuuriverkoston parantamiseksi oli välttämätöntä tehostaa liikennekäytävien rakentamista alueelle ja alueelta sekä parantaa alueellisia keskuksia.

Ekologinen ympäristönsuojelu olisi asetettava etusijalle Länsi-alueen kehityksessä, kun otetaan huomioon Kiinan pitkän aikavälin edut.

Julkilausuman mukaan kokouksen osanottajat totesivat, että uuden sukupolven keinotekoisen älykkyyden kehittämisen tulisi olla markkinasuuntautunut ja sen tavoitteena on teollinen sovellus.

Toimenpiteet on toteutettava uudistusten ja innovaatioiden syventämiseksi sekä instituutioiden ja ympäristön parantamiseksi, jotta voidaan edistää yritysten voimaa ja innovaatiotoiminnan motivaatiota. Lisäksi vaadittiin konkreettisempia uudistustoimenpiteitä sellaisilla aloilla, joilla yleisö on eniten huolissaan, kuten rahoitus, veronalennus, liiketoimintaympäristö, koulutus, terveydenhuolto ja työllisyys.

25.3. 2019 Ilpo Rossi:
Liitän tähän yhteyteen kaksi tärkeää eurooppalaista puheenvuoroa, jotka on pidetty aivan äskettäin televisiokakava Freiburgin Yliopistossa Saksassa ja julkaistu  3Sat-televiusiokanavalla sen  "Teleakatemiassa". Tri Mikko Huotarin esitelmä koskee Kiinan nousevaa asemaa ja sen finanssistruktuuria.
Toinen koskee tri Gernot Erlerin esitelmää ns. läntisen, unilateraalisen (USA) ja bibolaarisen (EU, USA) kohtaamista, kilpailua, vastakkainasettelua - ja toivottavaa yhteistyötä multipolaarisen mailmanjärjestyksen (Kiina, osin myös Venäjä) aikaansaamiseksi. Molemmat esitelmät edustavat mielestäni huippuosaamista alallaan.

Tri Mikko Huotarin esitelmä 3Sat Teleakatemiassa:



Mailmanjärjestys ilman länttä? Tele-Akademie: Dr. Gernot Erler: Weltordnung ohne Westen?
Europa zwischen Russland, China und Amerika: Die Jahrzehnte gültige Weltordnung ist erschüttert, neue globale Machtverhältnisse entstehen. Welche Optionen hat Europa in dieser Situation? Diese und andere Fragen stellt Dr. Gernot Erler.


25.3. 2019 Ilpo Rossi:
Ylen uutisten mukaan Kiina ostaa Ranskalta valtavan määrän lentokoneita, arvoltaan jopa 30 mrd euroa. Asiasta on sovittu. Mitä tekee Euroopan Unioni?





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti