sunnuntai 24. maaliskuuta 2019

Kiina ja Italia solmivat yhteisymmärryssopimuksen

Kiina, Italia allekirjoittavat BRI-yhteisymmärryspöytäkirjan yhteyksien edistämiseksi
Xinhua | Päivitetty: 2019-03-23 ​​19:48

Kiinan presidentti Xi Jinping (L, edessä) ja hänen italialainen kollegansa Sergio Mattarella (R, edessä) keskustelevat Roomassa, Italiassa, 22. maaliskuuta 2019. [Photo / Xinhua]
ROME - Kiina ja Italia allekirjoittivat täällä lauantaina yhteisymmärryspöytäkirjan, jolla edistetään yhdessä ns. Silkkitie projektin rakentamista Kiinan presidentin Xi Jinpingin valtiovierailun aikana.

Osapuolet suhtautuvat myönteisesti hallitustenvälisen yhteisymmärryspöytäkirjan allekirjoittamiseen, joka koskee S

Osapuolet ilmaisivat halukkuutensa liittyä Aasian infrastruktuuri-investointipankin (AIIB) mukaisiin toimiin yhteyksien edistämiseksi AIIB: n tehtävän ja tehtävien mukaisesti.


Valtiovierailulla Italiaan 21.-24. Maaliskuuta Xi kävi keskusteluja Italian presidentin Sergio Mattarellan ja Italian pääministerin Giuseppe Conteen kanssa kahdenvälisistä suhteista sekä alueellisia ja kansainvälisiä yhteistä etua koskevista kysymyksistä.

Tiedonanto sanoi, että osapuolet ovat sopineet edistävänsä Kiinan ja Italian kattavaa strategista kumppanuutta vastavuoroisen kunnioituksen ja molemminpuolisen hyödyn hengessä.

Näiden kahden maan johtajien saavuttaman tärkeän yhteisymmärryksen täysimääräiseksi täytäntöönpanemiseksi toteutetaan toimia.

Osapuolet toistivat sitoumuksensa edistää monenvälisyyttä ja ylläpitää kansainvälistä järjestelmää Yhdistyneiden Kansakuntien ytimessä. He sopivat vastustavansa minkäänlaista protektionismia, edistävät kauppaa ja investointien vapauttamista ja helpottamista, pitävät Maailman kauppajärjestön (WTO) keskeistä roolia ja pyrkivät yhdessä tarvittaviin uudistuksiin WTO: ssa.

Osapuolet sopivat tekevänsä yhteistyötä yhteistyössä muun muassa ympäristön ja kestävän energian, maatalouden, kestävän kaupungistumisen, terveyden, ilmailun, avaruusteknologian, infrastruktuurin ja kuljetusten aloilla.

Osapuolet ilmaisivat myös halukkuutensa vahvistaa kulttuurialan yhteistyötä, joka sisältää kulttuuriperinnön suojelun ja relismin torjunnan, koulutusyhteistyön, jossa korostetaan kieltenopintoja, oikeudellista yhteistyötä, johon kuuluu luovuttaminen ja siirtoon liittyvä kokemusten jakaminen, sekä lainvalvontayhteistyö.

Xi: n vierailun aikana osapuolet allekirjoittivat 19 hallitustenvälistä kahdenvälistä yhteistyöasiakirjaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti