torstai 14. helmikuuta 2019

Eurooppa on vastaus?

Tässä Saksan SPD:n eurovaaleja koskeva julistus - ilmaisu tahtotilasta jota saksalaiset sosialidemokraatit Eurooppapolitiikassaan tavoittelevat:

Eurooppa on vastaus
Tulevat vuodet ovat ratkaisevan tärkeitä ajan suurten tehtävien ratkaisemiseksi ja hallitsemiseksi yhdessä. Annammeko eurooppalaiselle idealle uuden voimasykäyksen. Tai onko polku takaisin kansallisiin pikku-pikkupiireihin- ja tilanteeseen, jossa  kommentoimme muiden maailmanpolitiikkaa vain sivusta ja siedämme sitä. Vähemmästä ei ole kysymys Euroopan parlamentin vaaleissa.

Ja meille on selvää: emme halua palata takaisin. Emme myöskään halua pysähtyä vaan edetä. Ihmiset arvioivat Euroopan politiikkaa sen suhteen, mitä sen on tarjottava tulevaisuuteen ja mitä se aikoo tehdä. Onko Euroopalla tarvittavat asenteet, selkeys ja moraali, sisältö ja tunteet.

Euroopan on jälleen kerran puolustettava yhteisiä tavoitteita. Ihmiskunta ja ihmisoikeudet, globalisaation sosiaalinen hallinta ja suojelu sen kielteisiltä vaikutuksilta, kansainvälisen talouden voiman rajoittaminen, johdonmukainen ilmastonsuojelu ja demokratiamme suojeleminen manipuloinnilta digitaalisessa maailmassa: Kaikki nämä ovat haasteita, joita kansalliset valtiot eivät enää voi yksin käsittellä. Myös Saksalla on hyvä tulevaisuus vain , jos se on eurooppalainen. Vahva Saksa vahvassa Euroopassa: yhtä asiaa ei voi tehdä ilman toista.
Vahva ja yhtenäinen Eurooppa. Haluamme Euroopan kaikille.Ja se tarkoittaa meille:

Haluamme uskaltaa enemmän Eurooppaa kaikkialla siellä, missä se on järkevää: investoimalla yhdessä huomisen Eurooppaan. Rauhaan velvoittavan eurooppalaisen ulkopolitiikan avulla. Yhteisen pakolaispolitiikan kautta, joka vastaa vapauden ja ihmiskunnan arvoja. Käyttäen oikeudenmukaisia sääntöjä ja vahvoja työntekijöiden oikeuksia erityisesti digitalisoinnin ja teknologisen muutoksen aikoina. Politiikalla, joka onnistuu lopulta suitsimaan  rahoitusmarkkinat pysyvästi. Ja suojelemalla ympäristöä säilyttämään toimeentulomme.

Haluamme antaa impulsseja eurooppalaisemmalle solidaarisuudelle. Edistetään edelleen Euroopan poliittista ja sosiaalista integraatiota. Taloudellisen epätasapainon ja sosiaalisen eriarvoisuuden vähentäminen Euroopassa. Haluamme edistää vaihtoa ja kohtaamisia erityisesti nuorille. Haluamme vahvistaa demokratiaa ja Euroopan parlamentarismia.

Olemme valmiita investoimaan Euroopan yhteenkuuluvuuteen. Kyllä, se voi myös maksaa hieman. Näin on erityisesti investoinneissa. Mutta se on sen arvoista. Vahva ja yhtenäinen Eurooppa on paras perusta hyvälle tulevaisuudelle myös Saksassa.

Olemme esikuva ja meillä on vastuu. Erityisesti lasten tulevaisuuden kannalta. Haluamme antaa heille Euroopan, joka on yhtenäinen ja vahva. Se on oikeudenmukainen ja pitää yhdistää meitä. Se on sitoutunut rauhaan. Ja  voi olla esimerkki myös  siitä, miten entiset viholliset voivat tulla läheisiksi ystäviksi.  yhdessä  saavutamme enemmän.

Tiedämme, että visiomme Euroopasta on haaste. Jotkut, jotka ovat eronneet, uskovat itsekkyyden ja nationalismin palauttamiseen. Katsomme eteenpäin, uskomme arvojen Eurooppaan, ihmiskuntaan ja vastavuoroisuuteen.

Haluamme edetä tällä tiellä yhdessä teidän kanssanne - vakuuttaa intohimolla ja hyvillä argumenteilla.

Eurooppa on vastaus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti