lauantai 26. tammikuuta 2019

Työeläkeyhtiöiden kuormasta syödään

Oikeuden päätös avasi tiedot
EK on ollut kannustamassa yritysten tulemista työeläkeyhtiöiden jäseniksi. Merkit viittaavat siihen, että tästä ei ole hyvää seurannut. "Kuormasta syöminen" näkyy tulleen yritysten tavaksi heidän jäsensuhteessaan työeläkeyhtiöihin.

"Työeläkeyhtiöt joutuvat raportoimaan Finanssivalvonnalle huomattavat ja poikkeukselliset liiketoimet, joita ne tekevät asiakkaidensa kanssa. Viime kesään asti Finanssivalvonta kieltäytyi antamasta tarkkoja tietoja työeläkeyhtiöiden liiketoimista.

"Hallinto-oikeus päätti elokuussa, että tiedot ovat julkisia (siirryt toiseen palveluun). Tämä on tarjonnut mahdollisuuden tarkastella, keiden kanssa työeläkeyhtiöt tekevät esimerkiksi kiinteistökauppoja. Eteran ja Esperi Caren taloudellisten suhteiden tiiviys käy ilmi juuri näistä tiedoista."

2 kommenttia:

  1. Todelliset riistotoimet tulevat aina yllätyksenä, koska niitä kehitellään yleisen ja hyväksytyn julkikuvan takana. Se mikä minusta tässä on erityisen yllättävää, on se että asiaan puuttuu Finanssivalvonta eivätkä työeläkeyhtiöiden hallinnossa olevat palkansaajien keskusjärjestöjen edustajat. Heille tämä yritysten sisäänujuttautuminen työeläkejärjestelmän hallintoon ja yritysvastuun piiriin liittyvän työkykyä ylläpitävän toiminnan rahoittaminen tätä kautta ei ole voinut tulla "puun takaa". Tämä olisi pitänyt kyseenalaistaa ammatillisten keskusjärjestöjen hallinnossa heti alusta alkaen.

    VastaaPoista
  2. On todella ansiokasta, että tämänlainen sisäpiirikorruptio tulee edes jotenkin julkiseksi. Vaikka se ei vielä riitäkään saamaan asioiat oikealle tolalle. Moraalitonta ja ehkä julkisuutta kestämätöntä toimintaa. Vanha viisaus pätee: luottamus hyvä, kontrolli paras. Työeläkeyhtiöt tulisi putsata kokonaan ja fuusioida yhdeksi valtion eläkeyhtiöksi, minkä kaikki toimet olisivat julkisia. meidän kaikkien varojahan niissä kästellään. Tämä kapialistisen talouden haara johtaa ennenpitkää tirmioon. ketkä sitä kannatavat, joutuvat ikuiseen paitsioon.

    VastaaPoista