torstai 8. marraskuuta 2018

SOTE-hanke ja sen notifiointi

Sosialidemokraattien eduskuntaryhmän lakimies Valtteri Aaltonen on tuoreeltaan kirjoittanut ensimmäisen analyysinsa eduskunnan sosiaalivaliokunnan tuoreesta SOTE-kokonaisuudesta sen nyt lähtiessä Eduskunnan perustuslakivaliokunnan käsittelyyn. Asia koskee pakollista valinnanvapautta terveys- ja sosiaalipalveluja valittaessa ja niiden oikeudellista perustaa. Tämän hankkeen etenemistä ennen eduskuntavaaleja pyrimme täällä myös aktiivisesti seuraamaan.

SOTE-hanke ja sen notifiointi
"Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan antoi eilen mietintöluonnoksensa hallituksen sote-uudistusta koskevasta lakiesityspaketista.
Yksi uutinen mietintöluonnoksessa on, että valiokunta ei hallituspuolueiden enemmistön turvin ole tekemässä mitään merkityksellistä sote-esityksen EU-oikeudellisille ongelmille. Nämä ongelmat ovat olleet jonkin verran esillä julkisessa keskustelussa, mutta hiukan vajavaiseksi tuntuu jääneen ymmärrys siitä, kuinka merkittävistä riskeistä asiassa on kyse. Seuraavassa koitan avata hallituksen mallin EU-oikeudellisia kipukohtia niin selkeästi kuin osaan. Valitan jo etukäteen, että EU-oikeutta nyt ei vaan liene mahdollista käsitellä niin, ettei satu yhtään."


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti