perjantai 21. joulukuuta 2018

Orjuuden uudelleentuleminen

Saku uuninpankkopoika Timonen on kirjoittanut jo vuosia analyyttisia blogikirjoituksia, joissa hän on erityisesti avannut työelämän muutosta huonompaan suuntaan. Pidän tärkeänä nostaa tätä muutoksen kannalta mitä merkittävintä sisältöä tuottava pohjoiskarjalalainen kunnallispoliitikko ja Apu-lehden verkkoblogisti näkyviin myös tämän "Aikan on saatava muutos" blogin yhteydessä.  Käytännössä jokainen hänen kirjoituksensa ilmentää sitä toimeentuloon ja elämisen mahdollisuuksien papenemiseen liittyvää yhteiskunnallista hätää, jotta saadaan aikaan epäproduktiivisella ja epäinhimillisellä politiikalla. Nykyisen hallituksen toimet johtavat suoraan orjayhteiskuntaan.

Kommentoitavaa olisi jokaisen hänen kirjoitukseensa, mutta tärkeintä on se että hän välittää tietoa sekä omasta että työtä ja toimeentuloa hakevien ihmisten "mielen hätätilasta". Kirjoitin vastauksena hänen viimeisimpään "Orjakauppaa tulospalkalla" blogikirjotukseensa vastauksenba seuraavaa:

Ja tätä ihmisen nujertamista ei pitäisi arvostella vaalitaistelun yhteydessä? Saku Uuninpankkopoika Timosen blogikirjoitus - yhtenä monista - taas kerran osoittaa, että olemme siirtymässä täysin autoritaariseen, epäinhimilliseen työelämään ja toimintakulttuuriin. Tällaisella ihmisen rusentamisella tulee olemaan vakavia, äärimmäisen vakavia seurauksia. Kun "maailman parhaan" peruskoulun kasvatit joutuvat toteamaan lakisääteisesti pakotetun työelämän ajavan heidät täydelliseen umpikujaan, seurauksena ei voi olla muuta kuin pohjattoman tuhosuuntaista asennoitumista itseen, kanssaihmisiin ja koko yhteiskuntaan. Kaiken lisäksi minusta näyttää siltä, että kyseessä on eurooppalainen ja myös globaali-ilmiö, joka näkyy äärioikeistolaistumisena, anarkistisina mellakoina ja myös pakolaisuutena. Jos - ja kun - kaiken taustalla on pakotettu, "Business first" hengessä toteutettu uusliberalistinen, Euroopan Unionin peruskirjoihin sementoitu toimintakaava, myöskään vaalituloksella ei ole todellista merkitystä muutoksen aikaansaamiseksi. Blogin otsikko ei ole liioiteltu - moderni orjuus ja lakisääteinen sortovalta ovat palanneet. Myös Hitler pääsi runsas 90 vuotta sitten valtaan muodollisesti demokraattisissa vaaleissa; seuraukset olivat hirvittävät ja häpeä ihmisyyttä vastaan tehdyistä rikoksista sävytti koko viime vuosisadan toista puoliskoa. Ollaanko nyt painumassa samankaltaiseen yhteiskunnalliseen pimeyteen?



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti