keskiviikko 4. huhtikuuta 2018

Helsinki tyrmää rajusti Sote-hankkeen

Vapaavuorelta 4.4. 2018 raju tyrmäys Orpolle ja koko hallitukselle: ”Joko tyhmä tai vastuuton - tai molempia”
Helsingin kaupunginvaltuusto on kerrankin lähes yksimielinen kannanotossaan. Tuula Haataisen mukaan Sote-uudistus on niin massiivinen että ainoa keino sen suhteen on hallituksen esityksen tyrmääminen: "Sote-hanke heikentää ja yhteiskunnan mahdollisuuksia ottaa vastuuta kansalaisten terveydenhoidosta ja sosiaaliturvasta.  Raha seuraa asiakasta periaate on yksinkertaisesta väärin. Tällaista rakennetta ei pystytä yksinkertaisesti hallitsemaan. Yksityisten yritysten massiivinen mukaantulo juristiarmeijoineen vaarantaa koko hankkeen järkevän  hallinnan.
---
Pilvi Torsti:"Helsinki ja helsinkiläiset edustajat voivat säästää Suomen huonolta uudistukselta"
---
5.8. 2018
Helsinki heräsi karmeaan todellisuuteen
Tähän ollaan päädytty Suomen pääkaupungissa Helsingissä rakenteilla olevan massiivisen - hallitsemattoman suuren - ja monia epävarmuuksia sisältävän hallituksen SOTE-paketin osalta. Valtuuston suuren enemmistön mukaan se heikentää ratkaisevasti pääkaupungin mahdollisuuksia sosiaali- ja terveyspalvelujen hoidossa. Sosialidemokratian kannalta seuraukset ovat vieläkin massiivisempia: kysymys on hyvinvointivaltion kaupallistamisesta pohjia myöten ja julkisyhteisön kansanvaltaisen hallinnon alistamisesta yritysmaailman kaappari-instituutioille. Mieleen nousee vain yksi kysymys: herättiinkö karmeaan todellisuuteen liian myöhään?

6.4.2018
Helsinki ryöpytti Sote-hanketta
Helsinki ryöpytti ”kapinakokouksessaan” ennennäkemättömän ärhäkästi hallitusta – voiko maaliaan kohti kompuroiva sote-uudistus oikeasti kaatua?

HELSINGIN kaupunginvaltuusto hyökkäsi keskiviikkona järjestetyssä ylimääräisessä kapina­kokouksessaan odotetun voimakkaasti maan hallituksen sote- ja maakuntauudistusta vastaan. Valtuuston suurten ryhmien mukaan uudistuksesta on Helsingille lähinnä haittaa. Sitä ei siis tulisi hyväksyä.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti