torstai 26. heinäkuuta 2018

Vieläkö sotettaa?


Apulehden kolumnisti Saku Timonen on käynyt kiivasta ja analyyttista kirjoittelukampanjaa Kokoomuksen, Keskustan ja apupuolue Sinisen tulevaisuuden tyrkyttämää SOTE-hanketta vastaan. Timosen mielestä alkaa näyttää yhä ilmeisemmältä, että perustuslakimme ja hallituksen suunnitelmat ovat täysin ristiriidassa toistensa kanssa ja jopa niin pitkälle, että mitään hallituksen kaavailemaa SOTE-lainsäädäntöä oi onnistuta rakentamaan tämän kansalaisoikeuksien kanssa poikketeloin olevan suunnitelman kanssa.
Minä kysyn puolestani, miten on mahdollista etä ministerivalan ja siihen kuuluvan juhlallisen vakuutuksen antaneet ministerit ovat voineet ilman omantunnon kolkuttelua mennä näin pitkälle ideologisessa intohimossaan? Valtakunnanoikeuteen on jouduttu pelkän oman edun tavoittelunkin vuoksi, saati sitten siitä syystä että tarkoitus on huijata perustuslailliset oikeudet koko kansakunnalta.

On syytä varautua siihen, että Sosiaalivaliokunnan puheenjohtaja Krista Kiuru laitetaan hallituspuolueiden toimesta syyllisen penkkiin, kun hän on selkeäsanaisesti vaatinut perustuslain ehdotonta noudattamista kaavaillun SOTE-kokonaisuuden toteuttamisessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti