torstai 28. tammikuuta 2021

"Kapitalismi on pelastettava siltä itseltään"

Helsingin Sanomat kirjoittaa 28.1. 2021  Maria Mazzucaton puheenvuorosta valtion talousneuvostossa ja hänen "vaarallisena" pidetystä lähestymistavastaan perinteistä kapitalismia ja sen uusliberaaleja sovelltuksia ajatellen...

Lontoolaisen University College Londonin (UCL) professorina työskentelevän Mazzucaton pääprojektina on ollut kapitalismin pelastaminen siltä itseltään. Hänen mukaansa kapitalistinen järjestelmä on jonkinlaisessa murroskohdassa, joissa sääntöjä täytyy muuttaa. "

”Nykyinen kapitalismin malli ei pelasta planeettaa. Se johtaa dysfunktionaaliseen malliin, koska jo käsitys markkinoista on niin puutteellinen, esimerkiksi sen suhteen mikä on julkisen ja yksityisen sektorin osuus arvonluonnissa”, Mazzucato sanoo HS:n haastattelussa.


”On paljon yhtiöitä, jotka eivät käytä voittojaan investointeihin tai ihmispääoman kehittämiseen, vaan keskittyvät pelkästään osakekurssiensa pönkittämiseen. Tämän on muututtava, koska tarvitsemme suoria investointeja ratkaisemaan nämä aikamme suurimmat ongelmat.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti