torstai 11. huhtikuuta 2019

Kiina ja Euroopan Unioni neuvottelivat


Pääministeri Li Keqiang (keskellä), Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker (vas.) Ja Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk osallistuvat tiistaina Brysselissä Belgiassa järjestettävän Kiinan ja EU: n johtajien kokouksen jälkeiseen yhteiseen tiedotustilaisuuteen. [Kuva / toimistojen]


Kiina ja Euroopan unioni ovat sitoutuneet saavuttamaan tänä vuonna merkittävän edistymisen neuvotteluissa korkean tason kahdenvälisestä investointisopimuksesta, jotta voidaan tehdä ensi vuonna kunnianhimoinen sopimus yhteisen julkilausuman mukaan.

Osapuolet sitoutuivat laajentamaan markkinoille pääsyä, poistamaan ulkomaisia ​​sijoittajia koskevat syrjivät vaatimukset ja luomaan tasapainoisen sijoitussuojakehyksen, joka perustuu Brysselissä, Belgiassa, tiistaina pidetyn Kiinan ja EU: n johtajien kokouksen jälkeen annettuun julkilausumaan.

Pääministeri Li Keqiang, Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk ja Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker tapasivat vuosittaisen kokouksen puheenjohtajana ja pääsivät yksimielisyyteen monista eri kysymyksistä, kuten kahdenvälisistä suhteista, maailmanlaajuisista haasteista ja hallinnosta.

Ne sitoutuivat rakentamaan avoimuuteen, syrjimättömyyteen ja oikeudenmukaiseen kilpailuun perustuvaa taloudellista suhdetta, varmistamalla tasapuoliset toimintaedellytykset, avoimuuden ja molemminpuolisen hyödyn.

EU: n ja Kiinan välinen kaksisuuntainen kauppa oli viime vuonna yli 682 miljardia dollaria. EU on Kiinan suurin kauppakumppani, ja Kiina on EU: n toiseksi suurin kauppakumppani.

Li sanoi, että Kiinan ja EU: n yhteiset edut ovat paljon suuremmat kuin niiden erot, ja niiden yhteisten etujen laajentaminen auttaa kaventamaan näitä eroja. Li puhui kokouksen jälkeen Tuskin ja Junckerin yhteiseen tiedotustilaisuuteen.

Osapuolet lujittavat edelleen synergiaa EU: n ja Aasian yhdistämistä koskevan EU: n strategian, EU: n Euroopan laajuisten liikenneverkkojen ja Kiinan ehdottaman vyöhyke-ja -aloitteen välillä. yritysten välillä.

Kokouksen aikana EU ja Kiina vahvistivat myös sitoutumisensa monenvälisyyteen. Kiinan ja EU: n johtajat ovat myös pyrkineet koordinoimaan kantojaan alueellisissa ja kansainvälisissä hot spot -ongelmissa, kuten Iranin ydinkysymyksessä, Korean niemimaan ydinkysymyksessä ja Venezuelan tilanteessa.

Ulkoministeriön tiedottaja Lu Kang sanoi keskiviikkona, että yhteinen julkilausuma heijastaa Kiinan ja EU: n päättäväisyyttä vahvistaa yhtenäisyyttään ja koordinointiaan monenvälisyyttä haastettaessa.

Belgian ja Kiinan kauppakamarin puheenjohtaja Bernard Dewit totesi, että EU: n ja Kiinan väliset teolliset ja kaupalliset suhteet lisääntyvät kokouksen jälkeen ja että Kiina on pyrkinyt avaamaan markkinansa Euroopan yrityksille.

"Kiinan uusi ulkomainen investointilaki, joka on juuri hyväksytty, vakuuttaa suuresti eurooppalaiset sijoittajat Kiinan hallituksen sitoutumisesta suojelemaan edelleen ulkomaisia ​​investointeja Kiinassa", hän sanoi.

Kiinan Renminin yliopiston kansainvälisten suhteiden professori Wang Yiwei sanoi keskiviikkona julkaistussa People's Daily Overseas Edition -lehdessä julkaistussa artikkelissa, että Kiinan ja EU: n johtajien strateginen viestintä tärkeistä asioista auttaa edistämään uusia alueita kahdenväliseen yhteistyöhön.

Molempien osapuolten yhteiset ponnistelut yhteisten haasteiden ratkaisemiseksi ja win-win-yhteistyön kehittämiseksi lisäävät vakautta yhä epävarmemmalle maailmalle, hän lisäsi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti