keskiviikko 17. huhtikuuta 2019

Euron kuolemansuudelma Suomelle – ja EU:lle


Tuomo Liias:
Euro hyödyttää vain joitain EU-maita, eikä Suomi kuulu niihin.



"Pelkistetysti voi sanoa, että valuuttojen kurssin määräävät kysyntä- ja tarjontaolosuhteet määräytyvät kunkin maan reaalitalouden todellisesta tilasta. Jos reaalitalouden tilan vaikutus estetään pakottamalla hallinnollisesti valuutat johonkin kiinteään vaihtokurssiin, vahingoittaa se kaikkien osapuolten taloutta pitkällä tähtäimellä, vaikkakin jotkin maat saattavat väliaikaisesti hyötyä ansiottomasti jostain tilanteesta maailmantalouden kuitenkin kärsiessä."
---
"Kaiken edellä esitetyn perusteella ei voi tulla muuhun lopputulokseen kuin että euroalueen perustaminen oli vakava virhe koko Euroopan kannalta, puhumattakaan pienestä Suomesta. Kaiken huippuna on vielä se, että euroalue tuhoaa tullittomasta vapaakauppa-alueesta muutoin suhteellisen ja absoluuttisen edun toteutumisesta mahdollisesti saatavat hyödyt estämällä niiden toteutumisen.

Euroalueen purkaminen onkin välttämätöntä EU:n ja myös Suomen tulevaisuuden turvaamiseksi. Valuuttojen vaihtamisen paluu ulkomaanmatkoille lähdettäessä on pieni haitta verrattuna siihen, että Euroopan talouskehitys saataisiin jälleen raiteilleen eikä jatkuvasti jäätäisi jälkeen muusta maailmasta.
"



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti