tiistai 4. kesäkuuta 2019

Median nyrpeä naama

Monia kohtia voi pitää pikemmin tavoitteina kuin toimenpiteinä. Konkreettisempia keinoja työllisyyden lisäämiseksi ei ohjelmassa juurikaan mainittu. "Hallitusohjelman työllisyyskeinot ovat ylimalkaisia, vaikka ohjelma rakentuu isoilta osin työllisyyden kasvun varaan. Vaikuttaa siltä, että myös julkisen talouden pidemmän aikavälin ongelmat jäävät pitkälti tulevien hallitusten pohdittaviksi."
https://www.hs.fi/paivanlehti/04062019/art-2000006130220.html

Hallitusohjelma rukkaa jälleen päivähoitoa ja mitätöisi jo tehtyjä muutoksia, kunnat toivovat työrauhaa.
https://www.hs.fi/paivanlehti/04062019/art-2000006129944.html

"Hallitusohjelmassa on merkkejä siitä, että vaikka yhdessä kirjatut ilmastotavoitteet ovat tiukkoja, kaikki puolueet eivät välttämättä ole sitoutuneet riittävän vahvojen keinojen toteuttamiseen."
https://www.hs.fi/paivanlehti/04062019/art-2000006129228.html

Uusi hallitus on saanut "viisikon" neuvottelujen jälkeen yhteisen hallitusohjelman, johon julkaisutilaisuudessa oltiin silmin nähden tyytyväisiä, poikkeuksena eroavan päämionisteri Juha Sipilän katkeranrealistinen myöntyminen. Työllisyyskehitystä on toki seurattava tarkasti, mutta juuri se muodostaa hallituksen menestymismahdollisuuden. Työpaikat merkitsevät valtiolle ja kunnille oikeutta verotukseen - sitä oikeutta ei kotitaloudella ole. Vertaaminen valtiontalouden ja kotitalouden samankaltaisuuteen ontuu siis pahasti.
Media ei ole löytänyt hallitusohjelmasta juurikaan hyvää, vaikka sen myötä ollaan ryhtymässä purkamaan suurta uudistussumaa, joka on kasautunut ewdcellisten hallitusdten porvarillisen ja jopa uusliberaalin politiikan myötä.

Hallitusohjelma nosti toiveet pinnalle mutta painoi tulevat kiistat vielä pinnan alle
Parhaiden keinojen etsiminen asiantuntijoiden kanssa on viisasta, mutta moni riidanaihe on vain siirretty työryhmään selvitettäväksi.


Mistä löytyvät hallituksen kaavailemat vanhustenhoitajat? ”Henkilökunnasta on jo nyt huutava pula”


SUOMEN lukiolaisten liitto (SLL) kertoo olevansa pöyristynyt hallituksen pyrkimyksestä muuttaa toinen kotimainen kieli pakolliseksi ylioppilaskirjoituksissa.

Yle: Hallitusohjelman kirjaus hämmentää kaupan alaa – onko hallitus kieltämässä Pirkka- ja Rainbow-merkit?
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006130433.html

Erityisen huolissaan SLL on uuden pakollisen kokeen vaikutuksista lukiolaisten jo valmiiksi valtaviin jaksamisongelmiin.


Kommentti: Juha Sipilä otti keskustan voitoista kaiken riemun irti – Antti Rinne näytti edeltäjäänsä verrattuna nukkavierulta maalaisserkulta (Iltasanomat 4.6. 2019)

5.6. 2019
Nyreä mieli, nyrpeä naama
"Hallituksen toivoma perusterveydenhuollon viikon hoitotakuu vaatisi terveyskeskuksiin lisää lääkäreitä, joita rankka työ ei houkuttele. Kuntaliiton ja Lääkäriliiton mukaan työolosuhteiden on muututtava."

"Keskustelu energiajuomien haitallisuudesta lapsille ja nuorille virisi jälleen maanantaina, kun hallitus esitti, että energiajuomien myyminen alle 15-vuotiaille kiellettäisiin lailla.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL suositteli (siirryt toiseen palveluun) jo viime vuoden lopulla, että vähittäiskaupat lopettaisivat oma-aloitteisesti juomien myymisen nuorimmille ikäryhmille.
Juomavalmistaja Hartwallilla esitykset ovat herättäneet lähinnä ihmetystä."




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti