sunnuntai 31. joulukuuta 2023

Ukrainan kansa maksaa verellään suurvaltojen kunnianhimoista

 

Britannian pääministerin kohtalokas vierailu Kiovaan 9.4.2022

Tämä on yksityiskohtainen rekonstruktio Ukrainan ja Venäjän rauhanneuvotteluista maaliskuussa 2022 ja niihin liittyvistä Israelin silloisen pääministerin Naftali Bennettin sovitteluyrityksistä presidentti Erdoganin ja Saksan entisen liittokanslerin Schröderin tukemana. Sen ovat laatineet eläkkeellä oleva kenraali H. Kujat ja emeritusprofessori H. Funke, kaksi äskettäin esitellyn Ukrainan rauhansuunnitelman aloitteentekijää. Ja juuri heidän rauhansuunnitelmansa yhteydessä tämä jälleenrakennus on erittäin tärkeä. Se muistuttaa meitä siitä, ettei meillä ole varaa viivyttää tulitaukoa ja rauhanneuvotteluja uudelleen. Ukrainan inhimillinen ja sotilaallinen tilanne heikkenee dramaattisesti, mikä lisää vaaraa, että se voi johtaa sodan entisestään eskaloitumiseen. Tarvitsemme diplomaattisen ratkaisun tähän Euroopan ja Ukrainan julmaan sotaan – ja me tarvitsemme sitä nyt!


"Maaliskuun rauhanponnistelujen yksityiskohtaisesta jälleenrakenteesta ilmenee kuusi johtopäätöstä:


1. Vain kuukausi Venäjän sotilaallisen väliintulon alkamisen jälkeen Ukrainassa Ukrainan ja Venäjän neuvottelijat olivat päässeet hyvin lähelle tulitaukosopimusta ja konfliktin kokonaisvaltaisen rauhanratkaisun linjauksia.


2) Päinvastoin kuin nykyään, presidentti Zelenski ja hänen hallitusnsa olivat tehneet suuria ponnisteluja neuvotellakseen rauhasta Venäjän kanssa ja saadakseen sodan nopeaan päätökseen.


3) Vastoin länsimaisia ​​tulkintoja Ukraina ja Venäjä olivat tuolloin yhtä mieltä siitä, että suunniteltu Naton laajennus oli syynä sodalle. Siksi he keskittyivät rauhanneuvotteluissaan Ukrainan puolueettomuuteen ja sen Nato-jäsenyydestä luopumiseen. Vastineeksi Ukraina olisi säilyttänyt alueellisen koskemattomuutensa Krimiä lukuun ottamatta.


4) Ei ole epäilystäkään siitä, että nämä rauhanneuvottelut epäonnistuivat Naton ja erityisesti Yhdysvaltojen ja Yhdistyneen kuningaskunnan vastustuksen vuoksi. Syynä on se, että tällainen rauhansopimus olisi merkinnyt Naton tappiota, Naton itään laajentumisen loppua ja siten loppua unelmalle yksinapaisesta USA:n hallitsemasta maailmasta.


5. Rauhanneuvottelujen epäonnistuminen maaliskuussa 2022 johti sodan vaaralliseen kiihtymiseen, joka on maksanut satojen tuhansien ihmisten, erityisesti nuorten, hengen, traumatisoinut syvästi nuorta sukupolvea ja aiheuttanut heille vakavimpia henkisiä ja fyysisiä haavoja. . Ukraina on altistunut valtavalle tuholle, sisäisille siirtymille ja massaköyhyydelle. Tähän liittyy maan laajamittainen autioituminen. Ei vain Venäjä, vaan myös Nato ja länsimaat kantavat suuren osuuden tästä katastrofista.


6) Ukrainan neuvotteluasema on tänään paljon huonompi kuin maaliskuussa 2022. Ukraina menettää nyt suuren osan alueestaan.


7. Rauhanneuvottelujen estäminen tuolloin on vahingoittanut kaikkia: Venäjää ja Eurooppaa – mutta ennen kaikkea Ukrainan kansaa, joka maksaa verellään hintaa suurvaltojen kunnianhimoista eivätkä todennäköisesti saa mitään vastineeksi.


Michael von der Schulenburg"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti